Poniedziałek, 9 grudnia 2024. Imieniny: Anety, Leokadii, Wiesława Wyślij kartkę >>>
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
zdrowe rodzeństwo dzieci z autyzmem.Rodzicu pomóż!
(1 wejść) 1 Gość
W dół
TEMAT: zdrowe rodzeństwo dzieci z autyzmem.Rodzicu pomóż!
Anna Zielińska
Użyszkodnik
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
zdrowe rodzeństwo dzieci z autyzmem.Rodzicu pomóż! 13 lat(a), 8 mies. temu Oklaski: 0
Nazywam się Anna Zielińska i kończę w tym roku studia z pedagogiki specjalnej, pisząc pracę magisterską na temat funkcjonowania rodzeństwa, które ma siostrę lub brata chorego na autyzm. Aby moja praca magisterska była rzetelna, muszę przeprowadzić badania- ankiety, kwestionariusze, jak te, które chciałabym skierować za pośrednictwem Rodziców do ich zdrowych dzieci . Byłabym bardzo zobowiązana,gdyby Państwo mogli mi w jakikolwiek sposób pomóc.
Dane z przeprowadzonych badań pozwolą mi ocenić sytuację funkcjonowania w sferze emocji i uspołecznienia. Jestem pewna, że takie badania pozwolą w przyszłości zwrócić uwagę, na zapomnianą dziś sytuację zdrowego dziecka w rodzinie. Unaocznią o czym należy rozmawiać i w jakich sferach jeszcze pracować, dla lepszego rozwoju dzieci. Wreszcie pozwolą także zwrócić uwagę na nieoceniony wpływ dziecka z autyzmem na funkcjonowanie jego rodzeństwa. POZYTYWNY wpływ, dzięki nauce empatii i prospołecznego zachowania oraz tolerancji.
Zwracam się o Pomoc do Państwa,ponieważ tylko w taki sposób mogę dotrzeć do rodzin z dzieckiem autystycznym. Ponadto obliguję do udostępnienia Państwu wyników badań oraz pracy magisterskiej do wglądu.

Będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc. Jeśli się Państwo zdecydują to proszę o wiadomość na e-mailu:
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
odeślę ankiety:)

Z poważaniem
Anna Zielińska
Akademia Pedagogiki Specjalnej
Warszawa

Zaloguj się
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
kiniolbanan
Użyszkodnik
graphgraph
O: zdrowe rodzeństwo dzieci z autyzmem.Rodzicu pomóż! 12 lat(a), 4 mies. temu Oklaski: 0
Witam!
Jestem studentką psychologii i prowadzę badania do pracy magisterskiej na temat społecznego funkcjonowania zdrowego RODZEŃSTWA osób niepełnosprawnych. Sama mam niepełnosprawnego brata, stąd moje zainteresowania taką tematyką.

Jeśli jesteś bratem lub siostrą niepełnosprawnej osoby - wypełnij dla mnie poniższą ankietę.

www.ankietka.pl/ankieta/91497/zdrowe-rod...epelnosprawnych.html

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Zaloguj się
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Martenka
Bywalec
graphgraph
O: zdrowe rodzeństwo dzieci z autyzmem.Rodzicu pomóż! 1 Rok, 8 mies. temu Oklaski: 0
Czy mogłabyś podzielić się wynikami swojej pracy? Gdzie ją ewentualnie można znaleźć?

Zaloguj się
Do góry
Pobierz nagłówki ostatnich postów.