|
Odżywianie dzieci 12 lat(a), 2 mies. temu
|
Oklaski: 47
|
To miejsce w którym możemy podzielić się swoimi doświadczeniami w odżywianiu maluchów i nie tylko.
|
|
|
Zaloguj się
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
|
|
O: Odżywianie dzieci 12 lat(a), 2 mies. temu
|
Oklaski: 46
|
Emilko, moja Hania jest karmiona pokarmem rozdrobnionym, czasami zmiksowanym, czasami rozgniecionym widelcem, albo porwanym palcami( jak w przypadku kanapek). Nie stosujemy żadnej diety, bo młoda jest zdrowa i tak jak Twój Kacper ma dobre wyniki. Poza tym ona lubi jeść, nawet bardzo... i chętnie próbuje nowych smaków.Staram się tylko pilnować dodawania oliwy do zup lub innych potraw, ułatwia proces trawienia.Karmiona jest normalną metalową łyżeczką, tyle, że płaską.Pozdrawiam.
|
|
|
Zaloguj się
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
|
|
|
Oklaski: 11
|
zięki bardo.Ja jestem jakaś przewrażliwiona.Kacper to już spory chłopak-waga 28 kg przy wzroście 128cm.Ja podaję mu wszystko miksowane,ale są potrazwy których nie je np kapusta kiszona,a jest zdrowa bo zawiera kwas mlekowy.Ostatnio Kacper sporo urósł więc pożywienia też powinien dostac więcej.A ja mu daję tak na "oko".
Cieszę się że wogóle sam je tzn połyka bo wg.lekarzy powinien byc karmiony sonda i wiele innych dysfunkcji.
Uspokoiłaś mnie .Dzięki i pozdrawiam  )
|
|
|
Zaloguj się
|
|
|
|
|
|
|
Oklaski: 46
|
Emilko, ja też wszystko na oko i intuicyjnie, naprawdę...jeśli i Kacper i Hania wyniki mają ok to nie pozbawiajmy ich smaków, które lubią jednocześnie nie wciskając tych, które są dla nich na razie be 
|
|
|
Zaloguj się
|
|
|
|
|
Oklaski: 7
|
hejka. Czytałam wasze wypowiedzi o karmmieniu. Mój Flip też dobrze nie gryzie ale staram się karmić go dietą taką jak dla zdrowego dziecka i pierwsze łyżeczki dawać nie za mocno rozdrobione aby poćwiczyć żucie. Nie wiem jak u waszych aniołków z przyswajalnością witamin, bo u nas kiepsko szczególnie z wapniem. Kosteczki nie obciążane nie wciągają tyle wapnia ile powinny. Ostatnio byłam u Pani dziedtetyk i poleciła mi produkty herbalife mają wszystkie witaminy i możemy podawać je z sokokami. jeden koktajl odpowiada pełnowartościowemu posiłkowi,super sprawa polecam. 
|
|
|
Zaloguj się
|
|
Ostatnio zmieniany: 2011/01/20 18:50 Przez mamaFilipka.
|
|
|
|
|
|
a ile taki preparat kosztuje?Ja chciałam kupic Kacprowi gotowe obiadki z Nutricii-zmiksowane.Na necie patrzyłam cenę to ok 16 zł za 2-pak po 200ml.A w aptece pytałąm to 23 zł-dla mnie to bardzo drogo jak na jeden obiadek.Jeśli chodzi o witaminy to podaję zwykłe marsjanki lub centrum junior i do tego rutinoscorbin.A zgryzieniem to Kacper niby gryzie,ale gdybym mu dawała wsystkie posiłki do gryzieniaa to musiałabym go karmic cały dziń.Ja tez staram się dawac mu wszystko do jedzenia choc są produkty których nie lubi.Ale lubi chrupac-gorzej z połykaniem bo nie pogryziedobrze.Pozdrawim
|
|
|
Zaloguj się
|
|
|
|
|
|
|
|
Emilko takie preparaty są drogie koktajl kosztuje 125zł i wystarcza na 40 razy.
www.herbalife.pl/ to link do strony herbalife poczytaj, produktów jest dużo ja podaje Filipowi koktajl i dodaje do niego białko,które wpływa na prawidłowe dożywienie mięśni. Wszystko jest na soi także nie ma mowy tu o chemii no i lepiej się wchłania bo podawanie jest w postaci płynnej. Pozdrawiam 
|
|
|
Zaloguj się
|
|
|
|
|
|
Muszę sprawdzic.Zaraz zerknę i dam znac.Czy można wziąc ewentualnie na taki preparat fakturę na fundację?Ale najpierw poczytam. 
|
|
|
Zaloguj się
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie wiem czy na fundację można, wszystko się da zrobić. Pozdrawiam
|
|
|
Zaloguj się
|
|
|
|
O: Odżywianie dzieci 10 lat(a), 8 mies. temu
|
Oklaski: 0
|
Ja stawiam głównie na: RYŻ !!  ♥♥♥♥♥
|
|
|
Zaloguj się
|
|
Ostatnio zmieniany: 2012/07/07 15:25 Przez DianaTKACZ.
Powód: techn.
|
|
|
|
|
|
O: Odżywianie dzieci 10 lat(a), 6 mies. temu
|
|
Ja już na nic nie stawiam,Bysiek ma kwitnącą anemię ..Żelazo 9,norma zaczyna się od 60.Masakra.Zawsze coś.
|
|
|
Zaloguj się
|
|
|
|
|
|
|
|
Emilia3202 napisał:
Ja już na nic nie stawiam,Bysiek ma kwitnącą anemię ..Żelazo 9,norma zaczyna się od 60.Masakra.Zawsze coś.
NA ANEMIĘ, TO BIOLOGICZNE PRAWIDŁA. *****
ABY SIĘ ODBUDOWAĆ / ZBUDOWAĆ MUSISZ MIEĆ ENERGIĘ.  ♥♥♥♥♥
PODAJĘ ŹRÓDŁA:
RYŻ biały (gotowany), wszystkie KASZE jakie znamy (jaglana, jęczmienna, gryczana, manna itd.) oraz warzywa STRĄCZKOWE (fasola, groch, soczewica ew. zbyt tłusta soja). Jednak koncentratem tej naturalnej energii jest bez wątpienia tzw. CHLEB RYŻOWY-IRL, również jego wszystkie odmiany np. CHLEB ANTYNOWOTWOROWY-IRL.
WSKAZÓWKA:
Wymienione produkty zawierają ogromnie dużo energii, czyli tzw.
NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU.
PUENTA:
Nasz organizm pozyskuje tę życiową energię dla wszystkich komórek organizmu, komórek nerwowych (neurony) naszego mózgu też.
Wykluczamy jednak z diety tzw:
WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26,01% WZROSTU.
|
|
|
Zaloguj się
|
|
Ostatnio zmieniany: 2012/09/13 14:00 Przez DianaTKACZ.
|
|
|
|
|
|
|
|
A gdzie takie żarło kupic?Np chleb który wymieniłaś?Kasze mam wszystkie ryż też mam różniasty.
A o co chodzi z tymi węglowodanami niskimi itp?
|
|
|
Zaloguj się
|
|
|
|
|
|
O: Odżywianie dzieci 10 lat(a) temu
|
|
Emilia3202 napisał:
A gdzie takie żarło kupic?Np chleb który wymieniłaś?Kasze mam wszystkie ryż też mam różniasty.
A o co chodzi z tymi węglowodanami niskimi itp?
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
Zobacz tutaj: www.damy-rade.org/forum/14-cos-dla-duszy...-ycowy-irl.html#1590
Pozdrawiam, no i przeglądaj nasze forum!  ♥♥♥♥♥
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
|
|
|
Zaloguj się
|
|
|
|
|
|