Wtorek, 5 listopada 2024. Imieniny: Balladyny, Elżbiety, Sławomira Wyślij kartkę >>>
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
Ołówek
(1 wejść) 1 Gość
W dół
TEMAT: Ołówek
ziaj_ka
Użyszkodnik
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Ołówek 12 lat(a), 12 mies. temu Oklaski: 0
Świetna książka. Odrywa od codzienności. Napisana lekko i super przyswajalnie. Jak dla mnie mały instruktarz, a dla innych być może poradnik "jak nie dać się chorobie" i pokazać kto rządzi
Autorka cierpi na stwardnienie zanikowe boczne (SLA) ale w żadnym razie nie traci poczucia kobiecości i co ciekawe, prowadzi dość specyficzną walkę ze swoimi myślami i Bogiem.

Warto przeczytać.

www.empik.com/olowek-rosicka-jaczynska-k...1044171259,ksiazka-p

Filmik o Pani Kasi i książce:

Zaloguj się

Ostatnio zmieniany: 2011/11/13 18:26 Przez .
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
sylwiacoolikowska
Bywalec
graphgraph
O: Ołówek 12 lat(a), 11 mies. temu Oklaski: 11
Obejrzałam i czytałam fragmenty super!
Ja mam łzy w oczach...To straszne co ją spotkało...
Podejście rozwala-mało napisać,że zdumiewa,bo jest Nezwykłe,ponadludzkie,i godne podziwu.
Po Prostu kładzie na łopatki...Smutne jest to,że nie ma ustawowych rozwiązań leczenia, rehabilitacji dla osób z SLA, choćby w tak małym procencie jak dla osób z SM...
Nikt jak pani Kasia nie zasługuje bardziej na Chiny - ich eksperymentalne leczenie,by choć mogła powiedzieć słowo...
Ja będąc w takiej sytuacji nie poradziłabym sobie nawet w 1-nym %-cie tak jak pani Kasia...
Niech się pani trzyma... A swoją drogą nie uważacie,że takie osoby powinny mieć ustawowo zapewnione,programy do komunikacji???-np.za pomocą ruchu gałek ocznych? Ja nie wiem w tym kraju nie da się żyć...

Zaloguj się

Ostatnio zmieniany: 2011/11/17 20:37 Przez sylwiacoolikowska.
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
ziaj_ka
Użyszkodnik
graphgraph
O: Ołówek 12 lat(a), 11 mies. temu Oklaski: 0
Wiesz Sylwia, powinny być zapewnione, jak wiele innych udogodnień. Nie tylko w naszym kraju jest taka sytuacja. Z podobnymi problemami zmagają się Słowacy, Czesi, Grecy, Litwini, a o Ukraińcach i mieszkańcach krajów Afryki i Azji Południowej już nie wspominając. Tylko dopóki Państwo będzie oszczędzać na naukowych badaniach medycznych i refundacji środków niezbędnych do życia, tym później uzyska się jakąkolwiek pomoc. Ciekawe co nowy rząd nam teraz zafunduje... Mi na samą myśl już włosy się jeżą!

Zaloguj się
mama-babcia57
Bywalec
graphgraph
O: Ołówek 12 lat(a), 11 mies. temu Oklaski: 43
Oglądałam ten reportaż w całości w TV. Wstrzasajacy , wzruszajacy , wyciskający łzy a jednoczesnie podnoszacy na duchu , uczacy walki do samego końca ...

Zaloguj się
sylwiacoolikowska
Bywalec
graphgraph
ziaj_ka napisał:
Wiesz Sylwia, powinny być zapewnione, jak wiele innych udogodnień. Nie tylko w naszym kraju jest taka sytuacja. Z podobnymi problemami zmagają się Słowacy, Czesi, Grecy, Litwini, a o Ukraińcach i mieszkańcach krajów Afryki i Azji Południowej już nie wspominając. Tylko dopóki Państwo będzie oszczędzać na naukowych badaniach medycznych i refundacji środków niezbędnych do życia, tym później uzyska się jakąkolwiek pomoc. Ciekawe co nowy rząd nam teraz zafunduje... Mi na samą myśl już włosy się jeżą!
Wiem Kasiu,wiem i to niestety smutna prawda...
Poza tym w wielu rzeczach mogę przekonać na własnej skórze...

Zaloguj się
sylwiacoolikowska
Bywalec
graphgraph
Mam! Dostałam tę książkę...
Myślę,że powinien ją przeczytać każdy zdrowy człowiek...
Polecam też stronkę -więcej o Kasi na:
uwolnicmotyla.pl/
Książka wspaniała

Zaloguj się
Do góry
Pobierz nagłówki ostatnich postów.