Niedziela, 6 września 2026. Imieniny: Beaty, Eugeniusza, Lidy Wyślij kartkę >>>
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
"Wolontariat erotyczny..." - Mój komentarz
(1 wejść) 1 Gość
W dół
TEMAT: "Wolontariat erotyczny..." - Mój komentarz
olek163
Użyszkodnik
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
"Wolontariat erotyczny..." - Mój komentarz 1 Rok, 1 Miesiąc temu Oklaski: 0
Przeczytałem artykuł „Wolontariat erotyczny…” i muszę powiedzieć jedno: to temat, który dotyka mnie bardzo osobiście.
Jestem całym sercem ZA taką inicjatywą.

Żyję z niepełnosprawnością i wiem, jak bardzo może boleć poczucie samotności, frustracji, braku bliskości. Burza hormonów nie znika tylko dlatego, że ciało ma ograniczenia.
Przeżyłem to. I wiem, że odbiło się to na mnie całym – psychicznie, emocjonalnie. Straciłem kontakt z kolegami, pogorszyły się moje relacje, nawet nauka przestała mieć sens.

Gdyby wtedy istniała możliwość skorzystania z pomocy asystenta seksualnego, moje życie wyglądałoby inaczej. Może nie czułbym się tak zamknięty w sobie. Może byłbym spokojniejszy, szczęśliwszy, mniej samotny.

Dlatego apeluję z całego serca do władz:
zacznijcie traktować nas – osoby z niepełnosprawnościami – jako pełnowartościowych ludzi także w sferze intymnej.
Zacznijcie prace nad legalizacją Asystentury Seksualnej w Polsce.
To nie fanaberia. To realna potrzeba. To szansa na godność, na czułość, na poczucie, że też jesteśmy ważni.

Zaloguj się
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Do góry
Pobierz nagłówki ostatnich postów.