Wtorek, 11 marca 2025. Imieniny: Konstantego, Ludosława, Rozyny Wyślij kartkę >>>
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
witam
(1 wejść) 1 Gość
Witamy na forum. Powiedz nam i naszym użytkownikom co Cię interesuje, co lubisz i dlaczego jesteś użytkownikiem. Witamy nowych użytkowników i mamy nadzieję, że będziesz aktywny w tym miejscu!
W dół
TEMAT: witam
ewaiala
Użyszkodnik
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
witam 12 lat(a), 3 mies. temu Oklaski: 1
Witam wszystkich forumowiczów, jestem nowa...
Mam 35 lat , dwójkę fajnych dzieciaczków

Ten obrazek jest ukryty dla gości. Musisz zalogować lub zarejestrować się by go zobaczyć.
Alkę i Antka.Ala ma 10 lat , Antoś 2 latka.

Ten obrazek jest ukryty dla gości. Musisz zalogować lub zarejestrować się by go zobaczyć.

Ala jest chora , bardzo chora, cierpi na nieuleczalną chorobę genetyczną trisomię 18 chromosomu tzw. Zespół Edwardsa. jesteśmy z Lubartowa, 20 km od lublina w stronę Białegostoku.
Jestem mamą procujacą , cierpiącą na wieczny niedoczas:)

Praca i opieka nad dziećmi pochłania mnie bez reszty. Czasami jest bardzo ciężko, staram się być mamą pozytywną, ale...nie zawsze mi to wychodzi.
pozdrawiam i proszę o pozytywne przyjęcie...

Zaloguj się

Ostatnio zmieniany: 2012/12/05 13:13 Przez ewaiala.
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
kasia
Admin
graph
O: witam 12 lat(a), 3 mies. temu Oklaski: 46
Witaj Ewa, bardzo cieszymy się, że nas znalazłaś. Niebawem Ala znajdzie się wśród podopiecznych naszej fundacji Rozgość się i pomimo niedoczasu zaglądaj

Zaloguj się
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
mamaAntusia
Użyszkodnik
graphgraph
O: witam 12 lat(a), 3 mies. temu Oklaski: 4
Witaj Ewo

Wspaniałe dzieciaki

Zaloguj się
mama-babcia57
Bywalec
graphgraph
O: witam 12 lat(a), 3 mies. temu Oklaski: 43
My też witamy serdecznie !!! i przyjmujemy gorąco !!!!!

Zaloguj się
Alicja
Użyszkodnik
graphgraph
O: witam 12 lat(a), 2 mies. temu Oklaski: 0
Witaj Ewo z dzieciaczkami

i duży całus dla mojej imienniczki

Zaloguj się
ewaiala
Użyszkodnik
graphgraph
O: witam 12 lat(a), 2 mies. temu Oklaski: 1
Spóźnione życzenia Noworoczne!!!Zdrowia i spełnienia marzeń.
My nowy rok witaliśmy w szpitalu zakaźnym na Biernackiego w Lublinie-powikłania po ospie wietrznej , teraz tylko TC głowy w DSK w czwartek i czekamy na wiosnę!

Zaloguj się
ewaiala
Użyszkodnik
graphgraph
O: witam 12 lat(a) temu Oklaski: 1
Mamy prawo marzyć…
Nigdy nawet w najczarniejszych wizjach nie przypuszczałam, że dotknie To mnie.
Młoda , ambitna , operatywna, z wieloma pasjami, społeczniczka.
Ślub, szybka ciąża, praca.
I nagle po 9 miesiącach świat zwalnia, szarzeje, staje się smutny i jakiś taki nie „mój”.
Na świat przychodzi Ala- mała, sina , blada, szczur- to ostatnie usłyszałam zaraz po tym jak obudziłam się z narkozy po cesarskim cięciu.
Mała trafia do inkubatora, a w mojej głowie kłębią się myśli, że jest coś nie tak.
To coś potwierdza się po kilku tygodniach po pobraniu materiału genetycznego. Wyrok-trisomia 18 chromosomu Zespół Edwardsa.
Rozpoczyna się walka o to by ssała, oddychała, była. Zatracamy siebie, nie pamiętamy o swoich pasjach, nie mamy już tego błysku w oczach, zachowujemy się jak maszyny. Umyć, ubrać , nakarmić.
W miarę upływu lat dochodzą obowiązki-rehabilitacja , zajęcia wczesnego wspomagania, zajęcia rewalidacyjne.
A nas nie ma , zapadamy się - jej rodzice. Rano krótka wymiana zdań, co dziś w planach, jakie leki należy podać , o której przychodzi rehabilitantka lub nauczycielka. Tyle.
I nagle bunt, tak dalej być nie może- zapragnęłam żyć. Chcę wychodzić z domu, częściej, dłużej, osobno, razem z dziećmi i bez.
Już nic nie zmienię. Wciąż mam wrażenie , że czegoś nie dopilnowałam, nie załatwiłam kolejnej wizyty u jeszcze lepszego specjalisty, nie postarałam się o środki na nowy wózek, pionizator.
Dość.
A w planach ….?
Wiosna.
To pewne.
Co dalej?

Zaloguj się
ania mama t.
Bywalec
graphgraph
O: witam 12 lat(a) temu Oklaski: 17
marzenia - sa takie wazne !!!
znam to uczucie , zatracenia i wyrzutoew sumienia - wiosna - byle do wiosny:-)))

Zaloguj się
Do góry
Pobierz nagłówki ostatnich postów.