Piątek, 4 pażdziernika 2024. Imieniny: Edwina, Rosławy, Rozalii Wyślij kartkę >>>
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
witam wszystkich
(1 wejść) 1 Gość
Witamy na forum. Powiedz nam i naszym użytkownikom co Cię interesuje, co lubisz i dlaczego jesteś użytkownikiem. Witamy nowych użytkowników i mamy nadzieję, że będziesz aktywny w tym miejscu!
W dół
TEMAT: witam wszystkich
Zija
Użyszkodnik
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
witam wszystkich 11 lat(a), 11 mies. temu Oklaski: 0
witam
mam na imię Monika jestem siostrą bliźniaczą Kamili .Mamy po 20 parę lat
Kamila od urodzenia cierpi na dziecięce porażenie mózgowe spastyczne 4 kończynowe i epilepsje
Kamila mimo dużej fizycznej niepełnosprawności jest inteligentna i świadoma .
Kamile kocham akceptuje i pragnę jej zdrowia .
i Kamila kocha mnie .
Kamila zawsze była przy mnie od poczęcia . Utorowała mi drogę na świat urodziła się pierwsza i silniejsza .
Dlaczego to ją spotkało ?
zła opieka podczas ciąży ,złe warunki porodu 6 tygodni w inkubatorze i tyle
od naszego przyjścia na świat mięło ponad 20 lat .
dziś opieka nad kobietami w ciąży warunki porodu i opieka nad noworodkami jest nie wątpliwie na lepszym poziomie choć na pewno
nie idealnym .
opieka nad dziećmi niepełnosprawnymi przez państwo i możliwości rodziców dzisiaj są znacznie lepsze niż były 20 lat temu
oczywiście nadal pozostawiają wiele do życzenia i jest o co walczyć ale naprawdę warunki są lepsze niż były 20 lat temu .
w rehabilitacji i medycynie dokonały się postępy może nie spektakularne ale ja je widzę poza tym postęp trwa .
naprawdę rodzice i niepełnosprawni mają łatwiej niż 20 lat temu choćby dzięki internetowi możemy się komunikować tu i teraz .
wiem że jeszcze jest dużo do zrobienia jest o co walczyć i wiem że nie jest łatwo ale jest lepiej niż było gdy przyszłyśmy na świat .

ps. nie znam innego życia niż z Kamilą chce że by była zdrowa jak każdy z was dla swoich dzieci
nie przeżyłam oczekiwania na zdrowego bobaska a potem no własnie czego ...(czy każda matka czuje to samo co czuje )
patrze na pewne sprawy inaczej niż matki czy rodzice z innej perspektywy może mi łatwiej a może nie ...?

Zaloguj się
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
kasia
Admin
graph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
O: witam wszystkich 11 lat(a), 11 mies. temu Oklaski: 46
Witaj Moniko, cieszę się, że dołączyłaś do nas i mam nadzieję, że zagościsz dłużej, a może nawet poczujesz jak u siebie. Zachęcam do współtworzenia portalu, pisania artykułów. Bardzo brakuje nam tematyki rodzeństwa ogólnie mówiąc Pozdrawiam Ciebie i Kamilę serdecznie.

Zaloguj się
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Do góry
Pobierz nagłówki ostatnich postów.