Sobota, 12 pażdziernika 2024. Imieniny: Krystyny, Maksa, Serafiny Wyślij kartkę >>>
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
wschodnie witaj :-)
(1 wejść) 1 Gość
Witamy na forum. Powiedz nam i naszym użytkownikom co Cię interesuje, co lubisz i dlaczego jesteś użytkownikiem. Witamy nowych użytkowników i mamy nadzieję, że będziesz aktywny w tym miejscu!
W dół
TEMAT: wschodnie witaj :-)
mama.be
Użyszkodnik
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
wschodnie witaj :-) 12 lat(a), 6 mies. temu Oklaski: 2
Witam mam na imie Aga i jestem mama 6 igora i 2 mc Borysa. To właśnie Borys jest przyczyną mojego zawitania w wasze sympatyczne progi. Borys jest wczesniakiem z 34 tc z ciężkiej ciąży i miało być wszystko spoko. A nie jest. Mały żyje jakby w swoim świecie. Rzadko zwraca uwagę na nas i na pokazywane zabwki. Jutro idziemy do okulisty i neurologa żeby sprawdzić co jest grane. Już pierwsza wizytę u neurologa mmamy za sobą i skieorwanie na rehabilitację bo mam nierówne napiecie. Starszy też miał ale poza tym rozwijał sięksiazkowo. A tu mam niezłą zagwozdke. Mam nadzieję że przyjmiecie w swoje portalowe progi przerażona mamę.dodam tylko że pisze z miej ;)scowości niedaleko lublina

Zaloguj się
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
kasia
Admin
graph
O: wschodnie witaj :-) 12 lat(a), 6 mies. temu Oklaski: 46
Witaj Aga w naszych progach cieszymy się, ze do nas dołączyłaś. Pozdrawiamy i życzymy zdrówka dla chłopców. Informuj co i jak, w miarę możliwości pomożemy

Zaloguj się
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
mama.be
Użyszkodnik
graphgraph
O: wschodnie witaj :-) 12 lat(a), 6 mies. temu Oklaski: 2
Trzymajcie kciuki za dzisiejsze wizyty. Jak już dotrzemy do domu to napisze jak i co.

Zaloguj się
Marta
Bywalec
graphgraph
O: wschodnie witaj :-) 12 lat(a), 6 mies. temu Oklaski: 30
napisz z jakiej miejscowości jesteś może niedaleko mnie gdzieś i jak wam poszło u neurologa

Zaloguj się
ania mama t.
Bywalec
graphgraph
O: wschodnie witaj :-) 12 lat(a), 6 mies. temu Oklaski: 17
kciuki trzymamy - i witamy was tu

Zaloguj się
mama.be
Użyszkodnik
graphgraph
Jesteśmy po wizytach. Wesoło nie jest. Pani neurolog potweirdzila że nie nawiązała z nim kontaktu napiecie mamy rehabilitowac. U okulisty poszło kiepsko bo mały nie współpracował a nie było rozworki do oka! Ale na tyle na ile udało się obejrzeć to nie podobał się jej kolor nerwu wzrokowego i zbyt wolną reakcja na światło zrenic. Mamy też badać słuch. Normalnie nogi się pode mną ugiely. Co się dzieje z moim dzieckiem!?Robimy też eeg bo nie podoba się pani jak zaczął usypiac. Mam nadzieję że pomozecie przebrnąć mi przez ten czas.

Zaloguj się
kasia
Admin
graph
Aga, spokojnie na razie to tylko wstępne badania w dodatku nie w pełni przeprowadzone. Obawy są oczywiste, ale jeszcze wiele może się zmienić. Przebrniemy przez to razem! Buziaki i głowa do góry.

Zaloguj się
mama.be
Użyszkodnik
graphgraph
Kasiu wiem ze powinnam myśleć pozytywnie i mieć nadzieję ale jakoś podcielo mnie to strasznie. Muszę zarejestrować się raz jeszcze do kliniki okulistyki mimo ze niedawno byliśmy i na dodatek byliśmy spokojni. Nie mam pojęcia czy podczas badania siatkówki ktoś ogląda nerw czy nie.przeraża mnie że to dopiero może być początek drogi. Dzięki za słowa otuchy.

Zaloguj się
mama.be
Użyszkodnik
graphgraph
Dziś jakoś kiepski dzień się chyba zapowiada. Nie wiem nawet od czego zacząć z tym wzrokiem mamy jeszcze prawo zjawić się w klinice jako wczesniak na badanie ale kazano nam też żeby ktoś obejrzał dziecko przed kroplami. Żeby zobaczyć na cz
ysto. A dopiero potem oglądanie nerwu.eh za dużo myśli mam

Zaloguj się
ania mama t.
Bywalec
graphgraph
O: wschodnie witaj :-) 12 lat(a), 6 mies. temu Oklaski: 17
hej aga, wiem , ze macie teraz ciezki czas - tak duzo nowych wiadomosci , badan, pytan, niewiadomych.
mnie bardzo w takich momentach pomaga trzymanie sie faktow. czyli - co zostalo stwierdzone , co jest tylko przypuszczeniem ? pomaga to upozadkowaniu mysli w glowie i zatrzymaniu choc na jakis czas karuzeli zmartwien
pozatym czesto jest tak, ze lekarze , jesli juz stwierdza , ze cos jest nie tak jak powinno , strasza rodzicow przypuszczeniami i stwierdzeniami ze strachu , ze gdyby sie jednak cos potwierdzilo ktos moglby ich poniesc do odpowiedzialnosci, ze o czyms rodzicow nie poinformowali.
zrobcie sobie plan dzialania, tego co najwazniejsze, a co moze zostac odlozone na nieco pozniej,
i najwazniejsze- wszystko bedzie dobrze - zaczeliscie diagnostyke tak wczesnie ,dbacie , staracie sie - wiecej nie jestescie w stanie zrobic,i staraj nie dac wpedzic sie w wir myslowy -" dziecko nie wspolpracuje" - on wspolpracuje - doskonale wie czego nie chce
przedewszystkim- gratulacje wspanialych synkow ! glowa do gory i sio na spacer

Zaloguj się
mama.be
Użyszkodnik
graphgraph
Noc nieprzespana. Dziewczyny dlaczego dziecko przestało słyszeć? Mały wcześniej reagował na dźwięki miał też przecież przesieewowe badania sluchu i wyszły ok. Więc co się po drodze stało że przestał? A znacie dobrego okuliste w lublinie.Muszę jakoś sprawdzić ten wzrok. Dziś idziemy na spotkanie z lekarzem rehabilitantem niech zobaczy czym będziemy ćwiczyć. Nawet kawa dziś nie smakuje, ciężko mnie drogie panie.

Zaloguj się
kasia
Admin
graph
Aga, jeśli chodzi o okulistę to ja mogę polecić lek med.Jolantę Wójcikowską-Karską
Adres:
Skalista 10
20-826 Lublin

Telefon:
817426371 zapisy telefoniczne codziennie

Telefon komórkowy:
605136990 dzwonić po 20-tej

Wydaje się być skrupulatna. Trzymaj się!

Zaloguj się
mama.be
Użyszkodnik
graphgraph
Kolejna noc spedzona na zastanawianiu się co się dzieje z młodym.gdzie znaleźć lekarza który faktycznie się nami zajmie? Może trzeba wykonać ct i zobaczyć co tam siedzi w jego głowie. Slyszalyscie może o centrum maltanskim? Oni diagnozuja maluszki tylko czy jest to diagnoza taka jaką juz nam wykonano czy faktycznie ktoś powile co jest gra miane. Rehabilitację mały ma na 23 kwietnia - tyle się czeka? Przecież dla niego to cały mc. Ja już w głowę zachodze co mam robić gdzie pójść pojechać i z kim rozmawiać żeby mi powiedzieli co się dzieje z małym. Igła pyta kiedy mały będzie na niego patrzył i Zaczepial a mi łzy stają w oczach.... To naprawdę koszmar.Czytałam artykuł mamy_blanki, ten ostatni, to opowieść o mnie. Jest mnie ciężko - pozdrawiam deszczowo. To

Zaloguj się
mama.be
Użyszkodnik
graphgraph
Mały na dodatek przeziebiony, mam nadzieję że do środy przejdzie bo mamy badanie sluchu. Dziewczyny jak wy dawalyscie sobie radę na poćzatku? Ja mam wrażenie że mi serce pęknie i chyba wolałabym żeby tak było.

Zaloguj się
kasia
Admin
graph
Aga, nie napisałaś skąd jesteście dokładnie więc nie wiem czy jeździcie na diagnozy do Lublina? Jeśli tak, to nie jest to najlepsze miejsce do diagnozowania. Polecam Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. Dzwonisz i się umawiasz po prostu. Jeśli chodzi o rehabilitację to nie można czekać, trzeba działać od razu. Zostaje prywatna rehabilitacja albo w jakimś stowarzyszeniu, jeśli takie macie na miejscu? Mogę Ci sporo poradzić, ale to za dużo pisania na forum. Zadzwoń do mnie i wtedy na spokojnie pogadamy. 607 075 800. Pozdrawiam

Zaloguj się
Do góry
Pobierz nagłówki ostatnich postów.