Wtorek, 10 grudnia 2024. Imieniny: Danieli, Bohdana, Julii Wyślij kartkę >>>
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
Telepracownik przyszłości
(1 wejść) 1 Gość
W dół
TEMAT: Telepracownik przyszłości
Eryk Kurkowski
Użyszkodnik
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Telepracownik przyszłości 13 lat(a), 7 mies. temu Oklaski: 3
W kwietniu 2011 roku rozpoczął się projekt "Telepracownik przyszłości – innowacyjny model aktywizacji zawodowej niepełnosprawnych absolwentów” finansowany w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Realizowany jest on przez firmę ...

Zaloguj się

Ostatnio zmieniany: 2011/04/26 20:30 Przez Lukarolus.
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Lukarolus
Admin
graphgraph
O: Telepracownik przyszłości 13 lat(a), 7 mies. temu Oklaski: 47
serdecznie zapraszamy do współpracy na zasadach określonych w dziale Reklama

Zaloguj się
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
mama5o
Użyszkodnik
graphgraph
O: Telepracownik przyszłości 13 lat(a), 1 Miesiąc temu Oklaski: 1
Witam !
... w dziale "Reklama" tegoż portalu ?

pozdrawiam Ewa

Zaloguj się
Lukarolus
Admin
graphgraph
O: Telepracownik przyszłości 13 lat(a), 1 Miesiąc temu Oklaski: 47
Tak. To wiadomość do firmy, która bez zgody administratora umieszcza na forum ogłoszenia z których czerpie korzyści majątkowe ...

Zaloguj się
Eryk Kurkowski
Użyszkodnik
graphgraph
O: Telepracownik przyszłości 13 lat(a), 1 Miesiąc temu Oklaski: 3
Na jakiej podstawie dokonał Pan takiej oceny?

Działamy jako beneficjent środków unijnych. Od nikogo za udział w projekcie nie pobieramy pieniędzy. Wręcz przeciwnie, Osoby biorące udział w projekcie otrzymują stypendia i sprzęt do pracy. A 30% uczestników ma zagwarantowane oferty pracy. Dlatego wybrałem zamieszczenie informacji w tym dziale. Współpracują z nami powiatowe urzędy pracy jak i kilka NGO. Między innymi Pomoc Maltańska, do której informacji o projekcie zamieszczonej w tym samym dziale nie miał Pan żadnych komentarzy.

Zaloguj się
Lukarolus
Admin
graphgraph
Fundacja z założenia realizuje inne cele niż firma komercyjna. A umieszczanie nazwy firmy oraz jej oferty jest zwykłą reklamą działalności przynoszącej korzyści własnie tej firmie.

Zaloguj się
Eryk Kurkowski
Użyszkodnik
graphgraph
Proszę Pana, nie zamieściłem żadnej komercyjnej oferty firmy. Zamieściłem informacje o projekcie finansowanym ze środków unijnych, który ma pomóc niepełnosprawnym absolwentom w znalezieniu pracy w branżach nowych technologii i marketingu internetowego. Gdybym szukał stażystów do własnej firmy, a tak nie jest, lub w projekcie pobierane byłyby jakiekolwiek opłaty wtedy bym się z Panem zgodził. Informacja o tym kto realizuje projekt jest zwykłą uczciwością w stosunku do potencjalnie zainteresowanych.

Pan jest jednak administratorem i Pan decyduje. Więcej nie zamieszczę informacji o realizowanych przez nas projektach na tym forum. Bo moim skromnym zdaniem akurat nie ja w tej sytuacji działam dla zysku.

Zaloguj się
Lukarolus
Admin
graphgraph
Zatem mam nadzieję, ze zainteresowani dotrą do informacji o projekcie przez Pomoc Maltańską, jak Pan słusznie zauważył do której nie miałem i nie mam żadnych zastrzeżeń.
Pozdrawiam.

Zaloguj się
Dorka70
Użyszkodnik
graphgraph
Nie rozumiem niechęci administratora do wpisu przedstawiciela firmy (...). Telepraca jest naprawdę idealnym wyjściem dla wielu niepełnosprawnych. Sama w ten sposób wiele lat pracowałam, więc wszelkie nowinki na ten temat witam z radością. W końcu polska wychodzi z ciemnogrodu i zauważa sens, wartość i korzyści z telepracy. Ale to takie moje skromne zdania nieco z boku tematu.
Pozdrawiam.

Zaloguj się

Ostatnio zmieniany: 2011/10/28 22:46 Przez Lukarolus.
Lukarolus
Admin
graphgraph
Dorka70 napisał:
Nie rozumiem niechęci administratora do wpisu przedstawiciela firmy (...). Telepraca jest naprawdę idealnym wyjściem dla wielu niepełnosprawnych. Sama w ten sposób wiele lat pracowałam, więc wszelkie nowinki na ten temat witam z radością. W końcu polska wychodzi z ciemnogrodu i zauważa sens, wartość i korzyści z telepracy. Ale to takie moje skromne zdania nieco z boku tematu.
Pozdrawiam.

Dzięki za post. ale moim również skromnym zdaniem przed umieszczeniem oferty usług Agencji pracy (...) należy co najmniej zapytać o zgodę na umieszczenie reklamy (sic!) lub nawiązanie kontaktu w celu ewentualnej współpracy ...

Zaloguj się
Dorka70
Użyszkodnik
graphgraph
Hm... racji w tym pół na pół, ale niech będzie Do wiadomości przyjęłam.

Zaloguj się
Eryk Kurkowski
Użyszkodnik
graphgraph
I znowu niestety rzuca Pan nieprawdziwe stwierdzenia. Nie jesteśmy agencją pracy, nie prowadzimy takiej działalności. Podałem (o zgrozo) nazwę firmy wiec można było to sprawdzić.

Jeśli chce Pan zrozumieć czym są projekty innowacyjne i czym się zajmuje w tym projekcie z chęcią to Panu wyjaśnię. Jak i to co oznacza beneficjent środków unijnych. W prywatnej wiadomości, by nie być znowu oskarżonym o niecne działania.

Jak już wspomniałem nie będę korzystał z administrowanego przez Pana forum w celu informowania o możliwości staży czy innych naszych projektach. Informacje te są na wielu innych forach czy stronach urzędów pracy i całkiem dobrze docierają do kandydatów.

Ale szczerze mówiąc boli mnie rzucanie oskarżeń o pobieranie zysków czy reklamę firmy, bo jest to zwyczajnie nieprawdą.

Jako beneficjent środków unijnych nie możemy wygenerować zysku z projektu. Czerpanie z niego zysków byłoby niezgodne z prawem. I w tej roli nie różnimy się niczym od innych beneficjentów realizujących projekty EFS w tym fundacji i stowarzyszeń i taki jest po prostu status prawny tej sytuacji.

Co do reklamowania się podając nazwę firmy (bo nie naszą działalność komercyjną czy ofertę, jak mam nadzieje już wyjaśniłem)

Poniżej cytat z www.funduszeeuropejskie.gov.pl/ZPFE/Strony/Zasady.aspx

"Wszystkie materiały informacyjne, promocyjne i szkoleniowe oraz dokumentacja dotycząca realizowanego projektu w zależności od wielkości, rodzaju i techniki wykonania powinny zostać oznaczone zgodnie z wariantem podstawowym lub minimalnym, precyzyjnie określonym w Strategii komunikacji Funduszy Europejskich. Pierwszy z nich stosowany jest dla dużych materiałów (np. tablice informacyjne, bannery, publikacje, prezentacje multimedialne, notatniki, informacje prasowe itp.). Informacje na nich zawarte powinny zawierać wszystkie podstawowe dane dotyczące projektu, beneficjenta oraz współfinansowania z Funduszy Europejskich."

Proszę zwrócić uwagę na pogrubione zdanie. Informując o projekcie jaki realizujemy niezależnie kim jesteśmy należy podać nazwę projektu, informacje o finansowaniu ze środków unijnych oraz nazwę beneficjenta czyli tego kto realizuje projekt. Tak też uczyniłem.

Pozdrawiam

Zaloguj się
Lukarolus
Admin
graphgraph
zysk, koszty ... jaka to różnica, tak czy inaczej życzę powodzenia i rzecz jasna pozdrawiam

Zaloguj się
Do góry
Pobierz nagłówki ostatnich postów.