Witam,
Chciałabym poruszyć temat rehabilitacji dzieci z porażeniem mózgowym.Otóż niedawno z moją przyjaciółką szukałam odpowiedniego ośrodka dla jej 7- letniego syna. Polecono nam niedawno powstałe Centrum Rehabilitacji w Gołdapi.Odwiedziłyśmy to miejsce, aby zorientować się, co czeka na miejscu rodzica i chore dziecko.
Centrum " Marzenia" jest położone na terenie Sanatorium Uzdrowiskowego "Wital", w przepięknym kompleksie leśnym, nad jeziorem.Sam ośrodek wyposażony jest w najnowocześniejszy sprzęt- między innymi lokomat( aktywna orteza do nauki chodu), czy armeo(urządzenie do wspomagania funkcjonalnej terapii reki).Oprócz typowej rehabilitacji centrum oferuje zajęcia na basenie,art- terapię,hipoterapie, muzykoterapię, fizykoterapię itp.Personel- miły i dobrze wyszkolony, chętnie wspiera zarówno dziecko, jak i rodziców.
Centrum działa we współpracy z Fundacją Pro Sanatio, która powstała by wspierać ośrodek i całe uzdrowisko Gołdap.Zdecydowałam się być jednym z darczyńców fundacji, ponieważ wiem, że w leczeniu chorych dzieci liczy się każdy grosz.
Może i ja choć trochę będę mogła pomóc?
Jeśli jesteście zainteresowani praca Centrum, zajrzyjcie na stronę:
www.rehabilitacja-marzenia.pl/
O fundacji możecie poczytać tutaj:
prosanatio.pl/
Jeśli chcecie pomóc fundacji, zapraszam tutaj:
prosanatio.pl/JakMozeszPomoc.aspx
Można tez zgłosić dziecko do fundacji i założyć mu subkonto:
prosanatio.pl/ZalozenieSubkonta.aspx