Sobota, 12 pażdziernika 2024. Imieniny: Krystyny, Maksa, Serafiny Wyślij kartkę >>>
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
Fotelik dla dziecka niesiedzącego
(1 wejść) 1 Gość
W dół
TEMAT: Fotelik dla dziecka niesiedzącego
agasonesta
Użyszkodnik
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Fotelik dla dziecka niesiedzącego 13 lat(a), 7 mies. temu Oklaski: 2
Chciałabym Was prosić o pomoc w wyborze fotelika do siedzenia w domu,tak aby mały nie zjeżdżał,na razie siedzi w zwykłym do karmienia ale już wyrasta,chcialabym coś naprawde super,dziękuje za odpowiedź,pozdarwiam aga

Zaloguj się
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
kasia
Admin
graph
O: Fotelik dla dziecka niesiedzącego 13 lat(a), 7 mies. temu Oklaski: 46
Agnieszko, moja Hania używa trzech różnych. W domu w trakcie zajęć rewalidacyjnych siedzi w Kucyku (taki drewniany, podobne ma Misiarz www.misiarz.pl )ale ten nasz nie wiem jakiej jest firmy, dostaliśmy go od znajomych. Ma blat co jest istotne przy różnych terapiach i muszę przyznać, że pomimo niezbyt eleganckiego looku Hania siedzi w nim dobrze, nie zsuwa się i jest w miarę stabilna. Mamy również krzesełko Special Tomato - przypodłogowe, znajdziesz go u nas na portalu w sekcji Sprzęt ułatwiający życie - Testujemy sprzęt, tam też opisałam wrażenia. W przedszkolu natomiast Hanka siedzi w krzesełku Gamma firmy Jenx, ale nie jest ono już produkowane, następcą jest Junior seat, znajdziesz go też u nas w dziale sprzętu - siedzenie. To krzesełko też jest bardzo dobre i co ważne ma regulowaną wysokość, oczywiście blat i dużo dodatkowych akcesoriów. Mankamentem Gammy jest ciężar i cena Mamy go już kilka lat i sprawuje się bez zarzutów. Trudno tak doradzać, bo jak sama wiesz każde dziecko jest inne Mam nadzieję, że trochę pomogłam.

Zaloguj się
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
agasonesta
Użyszkodnik
graphgraph
O: Fotelik dla dziecka niesiedzącego 13 lat(a), 7 mies. temu Oklaski: 2
Dziękuje bardzo za podpowiedź,mamy w domu Baffina,pionizator z funkcją krzeseła,straszne koromysło,podobny do gammy,on nie znosi przypinania w pasy przy czym jak sie go nie przypnie to żle siedzi.Ten do siedzenia przy podłodze fajny ale znowu chciałabym żeby siedział wyżej.A jak ten typu kucyk? ,jak widać mam chyba wyidealzowane wyobrażenie na temat krzesełka dla Wiktorcia

Zaloguj się
kasia
Admin
graph
O: Fotelik dla dziecka niesiedzącego 13 lat(a), 7 mies. temu Oklaski: 46
Agnieszko... kwestia odpowiedniego pozycjonowania dziecka podczas siedzenia jest bardzo skomplikowana i uzależniona od możliwości. Jak pewnie wiesz jest mnóstwo dodatkowych akcesoriów, które mogą spowodować, że dziecko będzie siedziało prawie "idealnie" i będzie "dopięte" na tip-top. Pytanie tylko czy o to chodzi? Podam przykład Hani... często opada jej główka i mam wybór... dać ją "w dyby" i unieruchomić głowę, czy pozwolić na opadanie i próby podnoszenia ...? Pozdrawiam

Zaloguj się
beata68
Bywalec
graphgraph
O: Fotelik dla dziecka niesiedzącego 12 lat(a), 2 mies. temu Oklaski: 2
BAFFIN neoSIT
polecam
Ten obrazek jest ukryty dla gości. Musisz zalogować lub zarejestrować się by go zobaczyć.

Zaloguj się
tomassi
Użyszkodnik
graphgraph
O: Fotelik dla dziecka niesiedzącego 10 lat(a), 6 mies. temu Oklaski: 1
Jeśli potrzebne jest jakieś niestandardowe rozwiązanie w kwestiach fotelika siedziska z tego co czytałem firma ortcare robi takie coś na miarę jakiś odlew. Takie siedzisko anatomiczne, które można montować na podstawę spacerówki i nie tylko.Można indywidualnie dopasować zagłówek podnóżki i peloty jeśli dziecko źle znosi zapinanie w pasy.W jego opisie jest takie zdanie, że jest to jedyny w Polsce fotelik umożliwiający regulacje kształtu oparcia i innych elementów. Moją uwagę zwraca zwłaszcza to "regulację kształtu" czyli możemy go kształtować a nie tylko zmieniać położenie.

Zaloguj się
Do góry
Pobierz nagłówki ostatnich postów.