Witajcie
Chciałam tu opisać swoją sytuację ku przestrodze, a może ku pomocy. W każdym razie mam nadzieję, ze to będzie ważna informacja dla osób korzystających ze sprzętu rehabilitacyjnego.
Otóz dwa lata temu kupiłam rower rehabilitacyjny 3 kołowy Tolek. Przed zakupem orientowałam się w najbliższym sklepie medycznym ile by mógł taki sprzęt kosztować. Powiedzieli, że orientacyjnie między 3000 a 3500 zł. Cena jak dla mnie kosmiczna, a przede wszystkim nie warta tego sprzętu. Myslałam sobie, ze mam płacić grube tyiące tylko za to, że mój rower ma 3 koła, a dla osób zdrowych 2, no nie.
Weszłam na Allegro znalazłam sklep medyczny i mam nowy rower z gwarancją papierami za 1800 zł z czego połowę dofinansował mój PCPR. ( sklep dał pocztą dane do faktury a Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie zrefundowało zakup) Ludzie kochani z moich obliczeń wynika, że stacjonarny sklep medyczny nalicza sobie blisko 1000 zł marży za samo sprowadzenie sprzętu od punktu A do punktu B czyli do sklepu. Rower przyszedł mi kurierem Pocztex opłata była poniżej 100 zł z dostawą do domu, sprzęt nowy. Naprawdę jest ogromna różnica . Naprawdę przy zakupie sprzętu warto kupować on line, nawet jeśli coś będzie nie tak, to mamy 14 dni na zwrot produktu.
|