Czwartek, 10 pażdziernika 2024. Imieniny: Franciszka, Loretty, Poli Wyślij kartkę >>>
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
ceny sprzętu rehabilitacyjnego
(1 wejść) 1 Gość
W dół
TEMAT: ceny sprzętu rehabilitacyjnego
martas8
Użyszkodnik
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
ceny sprzętu rehabilitacyjnego 8 lat(a), 8 mies. temu Oklaski: 0
Witajcie

Chciałam tu opisać swoją sytuację ku przestrodze, a może ku pomocy. W każdym razie mam nadzieję, ze to będzie ważna informacja dla osób korzystających ze sprzętu rehabilitacyjnego.

Otóz dwa lata temu kupiłam rower rehabilitacyjny 3 kołowy Tolek. Przed zakupem orientowałam się w najbliższym sklepie medycznym ile by mógł taki sprzęt kosztować. Powiedzieli, że orientacyjnie między 3000 a 3500 zł. Cena jak dla mnie kosmiczna, a przede wszystkim nie warta tego sprzętu. Myslałam sobie, ze mam płacić grube tyiące tylko za to, że mój rower ma 3 koła, a dla osób zdrowych 2, no nie.

Weszłam na Allegro znalazłam sklep medyczny i mam nowy rower z gwarancją papierami za 1800 zł z czego połowę dofinansował mój PCPR. ( sklep dał pocztą dane do faktury a Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie zrefundowało zakup) Ludzie kochani z moich obliczeń wynika, że stacjonarny sklep medyczny nalicza sobie blisko 1000 zł marży za samo sprowadzenie sprzętu od punktu A do punktu B czyli do sklepu. Rower przyszedł mi kurierem Pocztex opłata była poniżej 100 zł z dostawą do domu, sprzęt nowy. Naprawdę jest ogromna różnica . Naprawdę przy zakupie sprzętu warto kupować on line, nawet jeśli coś będzie nie tak, to mamy 14 dni na zwrot produktu.

Zaloguj się
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Zenek
Użyszkodnik
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
O: ceny sprzętu rehabilitacyjnego 7 lat(a), 11 mies. temu Oklaski: 0
Witam forumowiczów. Jestem tu od 5 min. Interesuje mnie temat wózków elektrycznych. Inwalida wizualnie różni się od innych tylko wózkiem. W pozostałych kwestiach jest często lepszy od innych bo musi.. I dlatego pojąłem temat wózka. Oto kilka moich spostrzeżeń. Polecam skuter bo nim jeżdżą wszyscy, a więc różnicy nie widać. Zastanowić się tez warto czy w ogóle starać się o dofinansowanie. Jeśli przy dofinansowaniu zakup musi być w firmie posiadającej umowę z NFZ to za wózek + wciągarka do samochodu + montaż trzeba zapłacić ok. 30.000,00 zł. Ja bez refundacji załatwiłem to za 1.000,00 zł. Jeśli to kogoś interesuje to pociągnę temat.

Zaloguj się
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Do góry
Pobierz nagłówki ostatnich postów.