Szukam porady w wyborze jakiegoś dobrego pionizatora dla dziecka w wieku 11 lat ze stabilizacją bioder. Może jest jakiś pionizator, który można by regulować do rosnącego dziecka tak aby wystarczył na kilka lat? Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia odnośnie pionizatorów dla dziecka to będę wdzięczny za wszystkie rady i wskazówki oraz informacje typu co powinienem wiedzieć i na co zwracać uwagę przed zakupem.
Zaloguj się
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
witaj Tomassi
nie jestem znawcą w temacie - sama poszukuję sprzętu dla dziecka. Na moje zapytanie w odpowiedzi dostalam link do stronki gdzie jak widzę jest jakiś pionizator z funkcją regulowania. Popatrz sobie poszukaj informacji na jego temat, być może to jest to czego szukacie. www.rehaform.pl/pionizatory.html to ten link
Zaloguj się
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Witam
jestem wprawdzie tu nowy ale coś niecoś wiem w tym temacie , moja siostrzenica używa pionizatora mirko i był to wybór bardzo dobry , po pierwsze stabilizacja dziecka jest super , po drugie ma dużo dodatków a co za tym idzie są większe możliwości ustawienia pod konkretne dziecka no i trzecia sprawa ten sprzęt "rośnie" z dzieckiem więc nie ma zmartwienia że co chwilę trzeba zmieniać
Zaloguj się
Witam, oglądałam na własne oczy pionizator mirco, bardzo mi się podobał. Podoba mi się na przykład to ze ma wiele możliwych konfiguracji z dodatkami. Ma bardzo fajne wielofunkcyjne koła.
Zaloguj się
ja dzis miałam w domu pokaz BAFFINA .DLA MOJEJ MAŁEJ- 85 CM I 11 KG - SUPER SPRAWA i prawie całkowicie zwrot kosztów. Na ulotce jest adres www.liwcare.pl , jeszcze nia zagladałam . Jest to pionizator i krzesełko w jednym
Zaloguj się
Ostatnio zmieniany: 2012/05/31 19:40 Przez mama-babcia57.
O: Pionizator dla dziecka 12 lat(a), 1 Miesiąc temu
Oklaski: 1
moi znajomi dla swojego synka kupili jakiś czas temu pionizator BANTAM, wydaję się bardzo ciekawy. niestety nie pytałam jaka była cena, ale jak chcesz mogę się zapytać.
Zaloguj się
Witam
Nie tak dawno temu kupilem pionizator Bantam i po pewnym okresie uzywania moge powiedziec ze wybor byl dobry. Głownie zalezalo mi na tym,ze posiada mozliwosc uzytkowania go w pozycji poziomej . W przypadku mojego dziecka bylo to bardzo wazne. Fajna rzecz bo dzieki temu syn nie tylko cwiczy w pozycji siedzacej lub stojacej ale bez odpinania moze na jakis czas zmienic pozycje na leząca lub połlezaca i w ten sposob odpoczac.
Sterownaie nim jest naprawde proste, w wersji podstawowej pozycje zmieniamy recznie dzieki tłokowi sprezynowo-gazowemu ale mozemy tez dokupic do niego tłok hydrauliczny a nawet elektyczny. Do wyboru jest też sporo dodatkow wiec mozemy pionizer dopasowac do kazdego dziecka. Naprawde milo jets patrzec jak syn sam coraz czesciej chce byc w pozycji stojacej i ze sprawia mi to radosc, jak ktos chce zobaczyc jak dziala ten pionizator to prosze tu jest link
Zaloguj się
Ja od jakiegoś czasu jestem można tak powiedziec szcześliwa posiadaczką pionizatora EVOLV, ktoś kiedyś mi o nim powiedział w pracy, chyba jakaś kolezanka i znalazlam go w sieci na stronie firmy OrtCare www.ortcare.pl/pages/pionizatory/pionizator18.html . Kupiłam go dla swojej corki i na obecna chwile nie mooge powiedziec niz zlego na jego temat, solidna amerykańska konstrucja zapewnia pełen komfort i bezpieczenstwo mojemu dziecku. Ogromna mozliwosc konfiguracji i dostosowania , wiekszosc elementów ruchomych można przesunąc zmieniac jego pozycje i co najwazniejsze dla mnie kobiety nie potrzebuje do tego zadnego klucza, posiada otwarta budowę co ułatwia mi w duzym stopniu przenoszecie corki z pionizatora na wózek i z powrotem. Naukowcy z USA tak go zaprojektowali ze osoba korzystajaca z pionizatora podczes wstawania wykonuje ruch bardzo podobne jak zdrowy człowiek, kolana i stawy też sa zabezpieczone przez specjalne poduszki odciazajace a dodatkowa zaletą jest stolik ktory automatycznie zmienia pozycje wraz z dzieckiem, ktore w kazdej chwili można sie oprzec na nim. jk tos jest zainteresowany prosze mozna obejzec ! , Ja jestem zadowolona a corka uśmiechnieta kiedy widzi postepy swoich cwiczen.
Zaloguj się
Serwis wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika,
gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego,
dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności
publikowanych reklam.
Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies
za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
Więcej informacji o celu ich używania w przeglądarce znajdziesz tutaj.